Over ons

Maak Marketing Meetbaar: wij maken het voor alle adverteerders en bureaus mogelijk om marketinguitingen zoals commercials, afbeeldingen en storyboards efficiënt, goed en voordelig te (pre-)testen. Omdat wij op grote schaal commercials voorleggen aan Nederland, vormen wij ook de grootste database van commercials van Nederland. Dat zorgt ervoor dat elk bedrijf commercials door ons kan laten vergelijken met andere commercials van hetzelfde bedrijf, of met commercials van bedrijven uit dezelfde industrie.

Een aantal jaren geleden, keek ik veel voetbalwedstrijden op tv in mijn studentenkamer, waarbij de wedstrijden natuurlijk werden onderbroken door commercials. Dit zorgde vaak voor ergernis, maar ik merkte dat iedereen een uitgesproken mening had over vrijwel elke commercial. Of je nou wilt kijken of niet (meestal liever niet), commercials doen wat met je. Toen realiseerde ik mij: deze informatie blijft nu in mijn studentenkamer hangen maar dit moeten bedrijven horen! Het is zo waardevol om te horen wat commercials, en daarmee een belangrijke uiting van jouw merk, nou echt doen in de hoofden en huiskamers van de mensen die je wilt bereiken.

Het gevolg: dit platform waarop iedereen zich kan uitspreken en we samen feedback geven op reclame-uitingen. Ik geloof erin dat we samen bedrijven kunnen helpen commercials te verbeteren, zodat wij daar uiteindelijk baat bij hebben: voor ons relevante commercials die geen straf zijn om te bekijken.

Commercialreview biedt hier een platform voor: bereik gemakkelijk en snel jouw doelgroep met jullie commercial en win zeer nuttige feedback in! Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Recent gingen we in gesprek met MarketingTribune. Lees hier ons verhaal over pre- en posttesting.

Wie zijn wij?

Ruben Balfoort Uitvinder en eigenaar

De passie voor commercials en positionering is vooral ontstaan gedurende mijn studie Bedrijfskunde en master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik geloof er heel erg in dat er grote verbeterslagen gemaakt kunnen worden en dat traditionele marktonderzoeksmethoden minimaal moeten worden aangevuld met hedendaagse technieken die schaalbaarder en goedkoper kunnen zijn. Het geeft heel veel energie om te kunnen bedenken en uit te voeren wat ik leuk vind. Daarnaast probeer ik op de hoogte te blijven van technologie, innovaties, politiek, muziek en houd ik heel erg van het bezoeken van landen met veel zon. Dit heb ik een paar jaren als reisleider mogen doen: heel erg aan te raden!

Ik hoop dat jullie, net als ik, veel plezier kunnen halen uit deze website!

Pieter Meinema Mede-eigenaar en technical lead

De combinatie van pyschologie en IT interesseert mij bijzonder. In 2013 rondde ik mijn masterstudie sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen af, waar mijn liefde voor statistiek en data science is onstaan. De afgelopen jaren heb ik me met name bezig gehouden met software ontwikkeling en techniek. Dit alles komt samen bij commercialreview.nl: het meetbaar maken van marketing! "Wat vindt mijn doelgroep van mijn commercials? Stimuleert het hen om mijn bedrijf en diensten/producten te overwegen? Bereik ik met de commercial wat ik ermee beoog?" Data-gedreven marketing - dat is wat mij inspireert. Met veel plezier werk ik aan een professioneel gereedschap voor bedrijven en een leuk platform voor de reviewers.